Centrul Național al Dansului București (CNDB) organizează cursuri de dans contemporan pentru copii și adolescenți

Centrul Național al Dansului București (CNDB) organizează, în lunile ianuarie – februarie, cursuri de dans contemporan pentru copii (4-7 ani, 8–11 ani) și pentru adolescenți (12–15 ani).

Cursurile vor fi susținute de coregrafele Vava Ștefănescu și Silvia Călin.

Prezentarea cursurilor – Silvia Călin:

“Cea mai bună metodă pe care o știu pentru a-i învăța pe copii lucruri serioase este jocul. 

Inventăm, ne jucăm, improvizăm și ne activăm resursele creative, ne folosim imaginația și gândirea creativă pentru a descoperi lucrurile fabuloase pe care le putem face cu corpul nostru.

Inventam un limbaj al propriului nostru corp, cu care mai apoi spunem povești.

De cele mai multe ori nu ne conștientizăm mișcările și considerăm corpul un mijloc de transport al minții. În această oră vom proceda invers: ne vom folosi mintea pentru a simți mișcările.”

Grupa 8 -11 ani

Cursuri în ziua de luni (20, 27 ianuarie, 3, 10, 17, 24 februarie)

Preț curs (6 întâlniri) – 120 lei

Ora 17.30 – 18.30

Spațiul: Sala Stere Popescu, CNDB (B-dul Mărășești 80 – 82)

Grupa 12 – 15 ani

Cursuri in zilele de miercuri (22, 29 ianuarie, 5, 12, 19, 26 februarie)

Preț curs (6 întâlniri) – 150 lei

Ora 17.30 – 18.30

Spațiul: Sala Stere Popescu, CNDB (B-dul Mărășești 80 – 82)

Silvia Călin a absolvit Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” (1995) şi Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, secţia Coregrafie (2000). Între anii 1996 -1999 a fost angajată a Companiei Orion Balet. În anul 2000 a obţinut premiul I la Festivalul Internaţional Eurodans din Iaşi, cu lucrarea „Şi acum…?”. În anul 2007 spectacolul „James” creat de Andreea Duţă şi Silvia Călin a fost invitat la două festivaluri de dans contemporan în Polonia.

A participat la ateliere de dans susţinute de coregrafii: Pascaline Verrier, Pascal Allio, Christine Bastin şi a semnat coregrafiile pieselor de teatru „Viaţa lui Helge” şi „Top Dogs” de Teodora Herghelegiu, asistent coregraf la spectacolul “Dorian Gray” de Dragoş Galgoţiu. A creat coregrafia spectacolului „Epopeea lui Ghilgameş”, regia Dragoş Galgoţiu.

Prezentarea cursului – Vava Ștefănescu

“Dansul este cea mai plăcută și cea mai liberă formă de educație. Cursul de dans pentru copii este special pregătit pentru dezvoltarea capacității de concentrare și pentru calitatea atenției, pentru ca apoi, acestea să devină instrumente creative. Copilul învață să se raporteze la spațiul în care se află, la cei din jur, face experiența senzațiilor corporale, învață să utilizeze ritmul și melodia. Imaginația, cu care fiecare este dotat, este cheia descoperirii propriei persoane, cheia de acces în lumea fabuloasă a dansului. Fiecare joc-exercițiu propus pe parcursul orei de dans este o reușită personală a copilului, ceea ce îi dă încredere în propriile forțe și curajul să fie liber în acțiunile lui. La capătul călătoriei dansante, exprimarea copilului capătă forme personale, surprinzătoare, pe care e liber să le aleagă.”

Grupa 4 -7 ani ani

Cursuri în ziua de marti (21, 28 ianuarie, 4, 11, 18, 25 februarie)

Preț curs (6 întâlniri) – 120 lei

Ora 17.30 – 18.30

Spațiul: Sala Stere Popescu, CNDB (B-dul Mărășești 80 – 82)