RALUCA POP, câstigatoarea bursei GABRIELA TUDOR 2011, se afla în luna iulie la Londra

Fundatia Gabriela Tudor din Bucuresti, în parteneriat cu Fundatia Ratiu din Marea Britanie, a lansat, în iunie 2009, o bursa anuala în management cultural dedicata memoriei Gabrielei Tudor, unul dintre putinii manageri culturali vizionari din România, ale carei proiecte au contribuit semnificativ la dezvoltarea scenei culturale românesti.

Bursa Gabriela Tudor ofera sansa tinerilor manageri culturali români sa se dezvolte profesional la nivel european. Bursa este oferita unui tânar manager cultural român, în urma unei selectii facute de un juriu international. Prima bursa a fost acordata în 2010 Corinei Bucea, managerul spatiului de creatie si difuzare a artei contemporane Fabrica de Pensule din Cluj (www.fabricadepensule.ro).

Din cele 30 de aplicatii primite în cadrul sesiunii din 2011, juriul international format din Corina Bucea (câstigatoarea bursei Gabriela Tudor 2010), Ghislaine Boddington (creative director body>data>space), Irina Cios (manager cultural si curator, Centrul International de Arta Contemporana, Bucuresti), Petra Bischof (consultant, Programul Cultural Elvetian în România), Ramona Mitrica (director, Fundatia Ratiu din Marea Britanie) si Cosmin Manolescu (director executiv al Fundatiei Gabriela Tudor), a desemnat-o câstigatoare a bursei Gabriela Tudor 2011 pe Raluca Pop.

Raluca Pop a dezvoltat proiectul banipentruarte.wordpress.com, un web site care propune o abordare participativa în scopul sustinerii si dezvoltarii politicilor culturale. Raluca este membra a Consiliului Coalitiei Sectorului Cultural Independent. Are experienta în consultanta pentru finantarea proiectelor de cooperare culturala si dezvoltarea unor campanii de informare publica. Anul acesta Raluca si-a finalizat studiile de master în politici culturale la Universitatea Central Europeana de la Budapesta.

La aflarea deciziei juriului, Raluca a declarat: "Bursa Gabriela Tudor prezinta o excelenta sansa de a stabili contacte în domeniul cercetarii politicilor culturale, dar mai ales pentru a afla mai multe despre felul în care artistii britanici, organizatiile culturale independente si institutiile publice de cultura au reusit sa navigheze printre greutatile crizei economice. Ma intereseaza în special campaniile de sustinere a culturii publice, strategiile inovatoare de management, precum si dinamica relatiei dintre artisti si industriile creative. Va multumesc."

Bursa, care valoreaza 2500 de lire sterline, se desfaLsoara la Londra pe parcursul lunii iulie 2011. Bursa îi ofera Ralucai Pop un internship de doua saptamâni la Fundatia Ratiu / Centrul Cultural Românesc din Londra si un program de întâlniri si discutii cu diversi manageri culturali britanici (independenti sau din cadrul unor organizatii), construit cu sprijinul mentorului britanic al bursierei, Ghislaine Boddington (www.bodydataspace.org).

Bursa Gabriela Tudor este oferita de Fundatia Ratiu, Fundatia Gabriela Tudor / United Experts, cu sprijin financiar si din partea Programului Cultural Elvetian în România.

Pentru informatii suplimentare despre Bursa Gabriela Tudor, trimiteti un e-mail la ramonamitrica@ratiufamilyfoundation.com