British Council&MTR: Only When I Dance

Proiectie de film documentar – Only When I Dance, luni, 28 noiembrie, ora 19:00, Studioul Horia Bernea.

Pentru Isabela si Irlan, dansul este singura cale de scapare din mahalaua orasului brazilian Rio de Janeiro. Cei doi dansatori de balet sunt prinsi intre doua lumi diferite: cea alba si bogata si cea plina de culoare, dar paupera, a periferiei.

Pe 28 noiembrie, la ora 19.00, British Council va invita sa vizionati la Muzeul Taranului Roman Only When I Dance, un documentar impresionant care urmareste viata de zi cu zi a doi tineri dansatori, hotarati sa depaseasca prejudecatile care survin atunci cand incerci sa patrunzi in lumea elitei albe si bogate a baletului clasic.

Visul celor doi este de a fi acceptati la o companie de balet nord-americana, dar vor fi oare munca si talentul suficiente pentru ca
Irlan si Isabela sa invinga un destin potrivnic?

Proiectia are loc in cadrul proiectului "British Documentary", initiat de British Council Romania, care urmareste familiarizarea publicului roman cu cele mai bune documentare britanice contemporane, premiate sau nominalizate la Festivalul Grierson din Marea Britanie.

Proiectiile "British Documentary" se desfasoara in fiecare luni, la ora 19:00, pana pe 19 decembrie 2011, la Studioul Horia Bernea (Muzeul National al Taranului Roman), Str. Monetariei, nr.3. Intrarea este libera. Filmele sunt subtitrate in limba romana.

British Documentary este initiat prin programul "New Work New Audiences", cu sprijinul Muzeului National al Taranului Roman.

Mai multe informatii pe: www.britishcouncil.ro/britishdocumentary