BIENALA DE ARTA ASIATICA 2009

24 Octombrie 2009- 28 Februarie 2010

Opinii si puncte de vedere – Bienala de Arta Asiatica 2009

Muzeul National de Arte Frumoase din Taiwan

56 de artisti di echipe din 20 de tari Asiatic-Pacifice sunt invitate sa-si ofere punctele de vedere in legatura cu situatia actuala a Asiei.

In 2007, Muzeul National de Arte Frumoase a organizat cu succes prima Bienala de Arta Asiatica. Prin intermediul uneii urari tipic asiatice, Ai mancat deja – Bienala de Arta Asiatica din 2007 a deschis dialogurile dintre artistii regiunii Asiatic-Pacifice. Tema acestui an “Opinii si puncte de vedere” a Bienalei de Arta Asiatica se va concentra pe dialogurile si interactiunea a diferite opinii si puncte de vedere.

Servind ca o platforma importanta de schimb estetic intre Taiwan si comunitatea internationala de arta, Muzeul National de Arte Frumoase din Taiwan a fost intotdeauna dornic sa faciliteze dialoguri interculturale prin intermediul artei. Bienala din acest an pune in evidenta diversitatea, diferentele si conflictele intre comunitatile asiatice.

Opinii si puncte de vedere – Bienala de Arta Asiatica 2009 invita 56 de artisti, regizori si echipe de productie din 20 de tari Asiatic-Pacifice sa prezinte un total de 145 de lucrari, care include pictura, instalatii, sculptura, arta digitala, animatie si documentarii.

Evenimentele vor incepe cu Forumul Bienalei de Arta Asiatica, urmate de Summitul Artelor Asiatice si de Simpozionul International, cu tururi ghidate si programe ale profesorilor.

 
hsingyu@art.ntmofa.gov.tw

http://www.ntmofa.gov.tw

http://www.asianartbiennial.org/2009/

 

Elena Andrei