Atelierul la Street Delivery

Cork Board

Multa lumea confunda termenii de handmade si DIY, unindu-i sub o singura caracteristica: ambele se refera la obiecte lucrate manual. Totusi intre handmade si DIY exista doua diferente importante: rolul creatorului si scopul obiectului creat. Handmade se refera la obiecte lucrate manual intr-un stil propriu, de catre un artizan sau designer, obiecte create nu pentru folosinta proprie, ci pentru a fi comercializate. Artizanii pre…iau traditiile mestesugaresti ale maestrilor lor, iar designerii lucreaza ani intregi pentru a-si crea stilul inovativ si original in acelasi timp.

Uitandu-te la unele obiecte handmade iti poti zice: Si eu pot face asta!, iar de aici intrii pe taramul DIY. In forma lui lunga, sintagma Do It Yourself presupune ca oricare dintre noi isi poate folosi creativitatea pentru a infrumuseta lumea din jurul lui sau pentru a construi obiecte chiar folositoare urmand anumiti pasi simplii.

Sa te implici personal in decorul casei tale iti ofera posibilitatea de a-ti pune indemanarea si creativitatea in slujba originalitatii. Prin DIY poti personiliza si restaura in acelasi timp o piesa veche de mobilier. Tot prin DIY poti recicla si reutiliza unele obiecte dandu-le un sens nou, fie ele utilitar sau decorativ.

Atelierul pe care il propune Revista Atelierul pentru cele trei zile de Street Delivery va acoperi aceste doua aspecte DIY.

In prima instanta membri echipei si invitatii lor vor restaura si redecora obiecte de mobilier vechi, impreuna cu proprietarii acestora, ajutandu-i si indrumandu-i sa-si transpuna in realitate ideile creative legate de piesele respective. Apoi, vor folosi cu indemanare materiale naturale si reciclabile pentru a crea obiecte decorative nonconformiste.
Dintr-un bec ars si un umeras se poate face o vaza, din baloane si sfoara se pot face lampioane, iar cu ceva vopsea si putina rabdare o biblioteca veche poate deveni chiar mai frumoasa decat atunci cand era noua.
 

O lista a proiectelor care vor fi realizate pe parcursul celor trei zile de Street Delivery poate fi vazuta aici: http://pinterest.com/zazine/atelierul-diy-la-street-delivery-2011/

Daca vrei si tu sa participi te asteptam sa ne aduci dulapuri, mese, scaune, lampi, vaze, cesti sau orice altceva ce vrei sa repari sau sa redecorezi.

Vineri: Atelier de colaj si fotografie pe lemn cu Daniel Loagar
http://respir-art.blogspot.com/
Atelier de sculptura cu Elena Gheorghe
http://elena-sculpture.blogspot.com/

Sambata: Atelier HandmadeMyLove
http://handmademylove.com/

Duminica: Redecorarea mobilierului cu Mr. Vinylov
http://mr-vinylov.blogspot.com/

Asociatia Atelierul de Creatie
www.revista-atelierul.ro