Ateliere si rezidente @ ZonaD, ianuarie-martie 2014

Ateliere si rezidente @ ZonaD, ianuarie-martie 2014

Artist & manager in residence @ ZonaD si multumiri donatorilor ZonaD

20 ianuarie – 14 februarie

In urma succesului campaniei de donatii Make Dance Happen in sprijinul studioului ZonaD de la sfirsitul lui 2013, am decis sa acordam la inceput de an doua rezidente speciale – pentru un artist, Madalina Dan, si pentru un manager, Raluca Pop -, care sa beneficieze de spatiu pentru dezvoltarea proiectelor personale – repetitii, intilnirii de lucru, evenimente cu public, ateliere.

Madalina Dan va lucra pe durata rezidentei la un nou spectacol impreuna cu Ruxandra Stanciu, Alina Lungu, Nicoleta Enache, Smaranda Gabudeanu, Melania Macesanu, Ruxandra Mihaela Enache, Cristina Lilienfeld, Andreea David, participante in 2013 la atelierul de improvizatie si performativitate tinut in cadrul programului „Meet the next generation” la WASP. Madalina va sustine de asemenea un atelier deschis publicului larg (detalii mai jos).

Pentru Raluca Pop ZonaD va fi in aceasta perioada spatiu de lucru si de intilniri pentru activitatea Asociatiei MetruCub – resurse pentru cultura, si pentru diferite evenimente cu public.

Tot gratie fondurilor strinse, ce au fost destinate pentru acoperirea costurilor de chirie in perioada decembrie 2013 – martie 2014, am decis scaderea donatiilor la cursurile si atelierele ZonaD, care devin astfel mai accesibile publicului doritor.

Multumim inca o data pe aceasta cale tuturor donatorilor ZonaD care au contribuit la continuarea spatiului in 2014. Un an excelent si plin de inspiratie tuturor.

***

Rezidentele E-Motional/ArtistNe(s)t si MAP – sharing of processes

apel de proiecte, date limita 10 februarie/ 10 aprilie 2014

Fundatia Gabriela Tudor a lansat in decembrie primul apel european de proiecte in cadrul programului „E-Motional: rethinking dance”, dedicat componentei de rezidente E-Motional/ ArtistNe(s)t si componentei de cercetare si evenimente cu accent pe procesul creativ, MAP – sharing of processes. Dupa cum arata si titlul sau, noul program E-Motional va cauta, sprijini, produce, promova si prezenta proiecte inovatoare, care regindesc practicile artistice in dezvoltarea de noi continuturi artistice in domeniul dansului contemporan.

Concursul de proiecte E-Motional are un profil multidisciplinar si include oportunitati de lucru pentru profesionistii din dans contemporan si domeniile conexe care lucreaza cu miscarea in diversele ei forme (arte vizuale, noile media, muzica, teatru, etc.) la Riga, Porto, Bucuresti, Bacau. Tescani si Luxemburg. Datele limita de inscriere sint 10 februarie 2014 – pentru rezidente, si 10 aprilie 2014 pentru MAP – sharing of processes.

„E-Motional: rethinking dance” este derulat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene.

Detalii la contact@e-motional.eu sau www.e-motional.eu. 

***

Meditatia de ianuarie

joi, 16 ianuarie, 19:30-21:00 @ ZonaD – studio Paradis Serial

Ne intalnim la inceput de an pentru o noua seara de meditatie impreuna cu Daniela Tunareanu.

La atelierul de luna aceasta ne vom concentra pe ceea ce dorim sa aducem in viata noastra, pe schimbarile benefice pe care ne propunem sa le infaptuim.

Ne daruim o ora si jumatate in care ne miscam, respiram, ne relaxam, vizualizam si cream impreuna, bucurandu-ne de (re)intalnire si de sustinerea grupului.

Din dorinta participantilor, din luna noiembrie 2013 serile de meditatie au devenit lunare.

Inscrieri: daniela.tunareanu@yahoo.com. Donatie: 20 de lei. 

***

LETTERS FROM YOUR BODY. Un altfel de atelier de scriere creativa si miscare

condus de Daniela Tunareanu

21, 23, 27, 28 ianuarie, 19:00-21:30

atelier @ ZonaD – studio Paradis Serial

„Letters from Your Body” este un atelier de explorare a povestilor corpului. Plecand de la experienta foarte bogata a primei editii a atelierului, facem un pas mai departe si patrundem si mai adanc in lumea noastra interioara.

Vom explora corpul ca pe un vehicul miraculos care ne poarta povestile prin lume, un mecanism incapabil de minciuna, o interfata intre universul nostru interior si lumea exterioara. Vom acorda o atentie deosebita diferitelor parti ale corpului si vom patrunde in interiorul lor descoperindu-le povestea. Tot ceea ce am trait vreodata este purtat si exprimat de trup. Un trup pe care merita sa-l onoram prin descoperire, ascultare, scriere, rostire, miscare, acceptare.

Donatie: 100 lei. Inscrieri la daniela.tunareanu@yahoo.com. 

***

Miscare – vitalitate: atelier Madalina Dan

29, 31 ianuarie, 3, 5, 7, 10, 12, 14 februarie, 19:00-21:30

atelier @ ZonaD – studio Paradis Serial

ZonaD gazduieste la inceput de an un nou atelier sustinut de coregrafa Madalina Dan in seria miscare-vitalitate, initiata in 2013. “Mizand pe valentele terapeutice naturale ale dansului si miscarii, atelierul isi propune sa faciliteze un cadru benefic si pozitiv de exprimare, explorare si experimentare prin intermediul corpului in care ponderea va cadea pe placere, voluptate si vitalitate, pe experienta senzoriala, pe stimularea creativitatii si imaginatiei cu ajutorul corpului, pe emotie, pe dezvoltare si cunoastere personala, pe sentimentul de apartenenta la un grup.”

Atelierul propune 8 intilniri deschise tuturor celor interesati sa lucreze cu temele anuntate, pentru o sedinta sau mai multe sau pentru intreaga durata a atelierului, indiferent de experienta in dans contemporan.

Donatie: 180 lei / 8 cursuri (2 transe) sau 160 lei/ 8 cursuri (avans la inceputul atelierului) sau 25 lei/ 1 curs. Bonus pentru cine aduce un prieten la atelier: 140 lei/ 8 cursuri sau 20 lei/ 1 curs.

Inscrieri la madalina_d1@yahoo.com.

***

Zona E-Motionala – atelier de dans pentru jurnalisti culturali

condus de Cosmin Manolescu 

20-22 februarie, 16:00-20:00 

atelier @ ZonaD – studio Paradis Serial

Esti jurnalist cultural, critic de dans sau blogger si vrei sa vezi cum e sa practici dansul contemporan? Ai nevoie de putina liniste la inceput de an si vrei sa iti recapeti energia? Vrei sa descoperi cum se construieste un spectacol de dans contemporan? Sau vrei sa afli mai multe despre proiectul european “E-Motional: rethinking dance” care se va derula la Bucuresti, Bacau, Porto, Riga si Luxemburg?

Atunci vino la Zona E-Motionala – primul atelier de dans contemporan pentru jurnalistii culturali din presa scrisa, mass-media si mediul online. Atelierul este gratuit, iar inscrierea se va face prin trimiterea unui mesaj de interes si o biografie la adresa contact@e-motional.eu, pina la data de 18 februarie pentru participantii din tara si 19 februarie pentru cei din Bucuresti. Pentru jurnalistii din tara interesati sa participe la acest atelier, Fundatia asigura, in functie de necesitati, transportul sau cazarea la Bucuresti pe durata atelierului.

Atelierul va include exercitii simple de respiratie si relaxare, exercitii de deplasare in spatiu si jocuri performative. Pe parcursul celor trei zile vom incerca sa ne cunoastem si sa ne surprindem corpurile lucrind cu starile si emotiile noastre. Participantii vor avea posibilitatea de a experimenta direct felul in care Cosmin Manolescu construieste un spectacol si de afla mai multe informatii despre noul sau proiect artistic, ce va fi realizat in 2014 cu artisti din Portugalia, Letonia si Romania. La finalul fiecarei zile de lucru vor fi vizionate fragmente de filme de dans si documentare ce au fost realizate in cadrul proiectului E-Motional.

***

URMEAZA: Atelier pentru public condus de Cosmin Manolescu

3-8 martie @ ZonaD – studio Paradis Serial

Rezerva-ti timp la inceput de martie pentru un nou atelier experimental marca ZonaD. Mai multe detalii in curind la zonadstudio.wordpress.com.

***

Creat de Stefania Ferchedau si Cosmin Manolescu, ZonaD – studio Paradis Serial este un spatiu-laborator independent dedicat dansului si artelor contemporane, care incurajeaza practicile colaborative si cercetarea individuala, mediind si facilitind in acelasi timp intilnirea dintre artisti si publicul larg. ZonaD este studioul companiei Paradis Serial. 

ZonaD – studio Paradis Serial este spatiu administrat de Fundatia Gabriela Tudor. In perioada decembrie 2013 – martie 2014, costurile de inchiriere a spatiului sint asigurate prin donatiile strinse in cadrul campaniei Make Dance Happen 2013 si prin proiectul 

"E-Motional: rethinking dance", sustinut prin programul Cultura al Uniunii Europene. 

Parteneri media: Sapte Seri, Scena.ro, Modernism, Zeppelin, ArtAct magazine, ArtClue, Romania Pozitiva, Tataia