ARTCHIOȘC/B68, Chisinau: Desen Colectiv

Desen Colectiv
performance
de Ana Nobre

Invitație pentru a trasa linii în scuar, cu ajutorul corpului și a  mașinilor

B68 – zonă liberă / spațiu de artă
31 Mai 2013, 6.00 – 18.00
str. București 68/1, Chișinău

Acțiunea constă în acoperirea scuarului din str. București 68, din centrul Chișinăului cu coli de hârtie albă, pe toată suprafața  lui.

În acest scuar, altfel numit B68 – zonă liberă / spațiu de  artă, este instalat, din 2009, Apartament-ul Deschis, o piesă de  artă de Ștefan Rusu. Aici au loc diferite evenimente publice cu  caracter cultural/social și/sau artistic. Inițial, scuarul a fost  proiectat ca
zonă pietonală, iar în prezent acesta este încărcat  cu mașini, chiar și în timpul activităților artistice care au loc  aici, devenind parte a componentă a locului.

Între orele 6.00 și 18.00, pe 31 Mai 2013, acest scuar va fi  înlocuit cu o suprafață albă, care va fi umplută, mai întâi, cu  atmosfera scuarului, urmele luminii și, aproape sigur, de urmele  corpurilor trecătorilor, a umbrelor lor, și de urmele lăsate de  mașini.

Mișcarea luminii, a corpurilor, a mașinilor va fi surprinsă de suprafața albă a hârtiei și în fotografii. Hârtia și imaginile  vor fi incluse în expoziția, care va avea loc la Chișinău, la Casa  Zemstvei, la începutul lui iulie 2013.

Această acțiune este parte a unui proiect de cercetare multimedia de Artă-Fotografică, intitulat: De la Abis spre Deschidere – Acțiune Fotografică, Performance și Împlinire Supremă.