Acuarela: Insomniile… de altadata

INSOMNIILE… DE ALTĂDATĂ, ultimul spectacol la Acuarela

Mansarda Acuarela vă invită la ultima reprezentaţie a spectacolului “Insomniile… de altădată”, luni, 20 mai, orele 20:00, înainte de turneul naţional. Erasm şi Rodica continuă “Insomniile” vara aceasta în Sibiu, Buzău, Lugoj și Caransebeş.

Insomniile… de altădată, spectacol realizat după texte de Dumitru Solomon şi îndrumat regizoral de Mihai Lungeanu, este  “o piesă de teatru cu probleme, cu dragoste, cu idei…cu dialog!”. Este un spectacol despre noi, despre ei, poate chiar despre voi – despre toţi şi despre fiecare în parte, despre cum să-l înţelegi şi să-l iubeşti pe cel de lângă tine, aşa cum este.

Erasm şi Rodica au format un foarte tânăr cuplu, aflat acum la răscrucea dintre viaţă şi teatru, dintre ceea ce este, ceea ce pare şi ceea ce şi-ar dori sa fie.

Erasm Vasiliu este bărbatul cu picioarele pe pământ şi cu capul pe umeri, angrenat în rutină, care îşi doreşte o dragoste (şi implicit o viaţă) fără prea mari bătăi de cap. Vrea doar să fie lăsat să se odihnească (după o zi de muncă), dar este agresat de soţia lui, care vine de la un “spectacol artistic” şi care nu vrea sub nicio formă să doarmă, ci să fie ascultată.

Rodica Vasiliu este femeia care confundă realitatea teatrală cu cea cotidiană, care îşi doreşte o dragoste (implicit o viaţă) “ca-n filme”. După ce a fost la teatru (împreună cu mama personală), are brusc pretenţii noi de la soţul său, atacând frontal problemele fundamentale dezbătute în spectacol. Dragostea oferită de Erasm i se pare inconsistentă şi propune, teatral, o viaţă nouă alături de acesta.
Pretenţiile şi obiecţiile pe care le ridică cei doi dovedesc argumente nerealiste (chiar bizare), drept pentru care ajung să realizeze că ea îl iubeşte pe el aşa cum a fost dintotdeauna… şi că el o iubeşte pe ea aşa cum va fi mereu.

Distribuţia:
ERASM – Cristi Dionise (absolvent al Facultăţiie Teatru din cadrul Universităţii Spiru Haret, clasa Margareta Pogonat. În prezent masterand al Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii Spiru Haret, clasa Adriana Popovici.)
   
RODICA – Claudia Drăgan (absolventă a Facultăţii de Teatru – Secţia păpuşi şi marionete – din cadrul UNATC. În prezent masterandă a Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii Spiru Haret, clasa Adriana Popovici.)

Support Artist Fee: 15 lei
Rezervări: 0745 662 889

Parteneri: The Public Advisors, Hello Menthol, Inspired, Concurs de Idei
Parteneri media: Șapte Seri, TATAIA, Modernism.ro, Feeder.ro, Metropotam.ro, HipMag.ro, Radio Guerilla, Zeppelin, WebCultura.ro, Port.ro, Orașulm.eu, Artclue.net, DecoșiEco.ro, Veiozaarte.ro, Gingergroup.ro, Vernisaje.ro, Ceașcadecultură.ro, Calendarevenimente.ro

Asociația Culturală Imbold este o organizație non-guvernamentală care are ca scop promovarea industriilor creative și, în special, a artelor vizuale, din România.

Pentru informaţii suplimentare:
Florina Natu
Public Advisor
Mail: florina.natu@publicadvisors.ro
Tel: 0733.300.753