A cincea intalnire cu StudioParc: Seara Africana

Asociatia Macaia pune la dispozitie 100 tobe africane, 80 de poiuri si spectacol de foc in cadrul Proiectului StudioParc-Seara Africana Bucuresti, 24 august.

StudioParc a ajuns la cel de-al cincilea si ultimul eveniment din aceasta vara. Maestrii percutionisti si artistii flow-arts din Asociatia MACAIA iti dau din nou intalnire cu distractia intr-un workshop plin de inovatie si buna dispozitie, miercuri, 25 august, la ora 17.00, in Parcul Circului.

Asociatia MACAIA v-a pregatit o seara unica si de neuitat. Celor 100 de tobe africane, insotite de trainerii de la DrumCafe, li se vor adauga 80 de poiuri, panglici si alte obiecte de jonglat, alaturi de traineri care sa va impartaseasca din experienta miscarii. Cei mici – si nu numai – vor fi cu siguranta incantati de atelierele de face-painting, de baloanele uriase de sapun si de concursurile de desen cu creta pe asfalt. Cu siguranta atractia serii va fi invitatul special, trupa Yambadon (Sofia – Bulgaria), care va sustine un recital incendiar si interactiv de ritmuri africane ce vor starni pofta de dans in toti cei prezenti.

Evenimentul din aceasta seara este continuarea unei serii de intalniri saptamanale ce au inceput pe data de 28 iulie, sub denumirea de StudioParc. Pana in prezent, la cele 4 evenimente anterioare, 1700 de persoane au participat la atelierele de percutie si flow-arts organizate in aer liber.
StudioParc este un proiect initiat de Asociatia Culturala Macaia, finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune. Este o initiativa nationala de tineret cu impact la nivelul comunitatii prin activitati  muzicale si de miscare in aer liber.
 “Ne-am propus sa cream o traditie in Parcul Circului conform careia in fiecare zi de miercuri, tinerii sa se intalneasca si interactioneze prin intermediul muzicii si al jongleriilor artistice ca punct de plecare pentru dezvoltarea unei comunitati active. Am dorit sa-i purtam pe participantii la eveniment printr-o calatorie interculturala, accentuand ideea ca muzica a fost intotdeauna o punte de legatura intre oameni si culturi diferite. Dorim sa incurajam si spiritul de initiativa al tinerilor, prin oferirea unor ateliere care sa ii familiarizeze cu moduri artistice de lucru, non-formale, care sa le dezvolte dorinta de a interactiona unii cu ceilalti intr-un context pozitiv si activ”, a declarat Monica Ivanov, membru fondator al Asociatiei Culturale MACAIA.

Asociatia MACAIA a fost infiintata in anul 2010 si numara 25 membri – tineri din diferite domenii de activitate care au ales un stil de viata bazat pe autoeducare continua. Asociatia are ca scop promovarea artistica a ideilor originale, promovarea conceptului de voluntariat, de educatie non-formala (prin organizarea de workshop-uri si intalniri sociale), de protectie a naturii (prin implementarea ideilor ecologice).
In acelasi timp, membrii Asociatiei isi concentreaza eforturile pe organizarea evenimentelor caritabile, a schimburilor culturale si pe militarea pentru libera expresie si impotriva discriminarii de orice gen.
Asociatia MACAIA – Toti intr-un loc, toti intr-un joc, toti intr-un ritm!

Contact:
Asociatia MACAIA
0745.77.77.36
0721.085.022
www.studioparc.ro