1Zi Art Space/ un nou spatiu de arta contemporana

Un nou spatiu de arta contemporana – 1Zi Art Space – se lanseaza cu expozitia HOMINIDE a artistilor Otilia Cadar si Liviu Coman. Un debut ca GRUP artistic. 

Vernisaj: 19 decembrie 2013, incepand cu ora 18, pe Calea Mosilor, nr 21, langa magazinul Cocor Unirii.

1Zi Art Space promoveaza proiecte de arta pentru o zi.

Proiectul "Creaturi HOMINIDE" a aparut in urma studierii unor documente ce contineau informatii despre o serie de investigatii arheologice sistate, unde au fost gasite fosile hominiene. Ele se caracterizau prin mers biped si dentitie umana. Acestea se presupune ca s-au dezvoltat in paralel cu Homo sapiens sapiens in perioada Antropogena, insa doatorita unor caracteristici fizice deosebite, sansele de supravietuire si evolutie au fost nule.

Datorita petrefactelor descoperite s-a putut reconstitui morfologia acestor hominizi cu schelet similar celui uman. Diferentele majore sunt datorate formei si structurii craniene, de aici putand fi deosebite trei subspecii: Homo cnidaria, Homo lucanus, Homo hydroxyapatite. Studii antropologice arata ca primele semne de existenta ale acestor creaturi au aparut in urma formarii unor imense calote glaciare in urma cu 2 milioane de ani.

In aceasta expozitie artistii au recompus, cu ajutorul datelor existente, portretele acestor creaturi hominide si cateva forme tridimensionale din constitutia craniului.

1Zi Art Space pe Facebook:

https://www.facebook.com/pages/1Zi-Art-Space/426568794138579

Evenimentul HOMINIDE pe Facebook:

https://www.facebook.com/events/1416898281879853/